ຄອລລາເຈນເປັນໂປຣຕີນທຳມະຊາດຊະນິດຫນຶ່ງທີ່ພົບຫລາຍໃນກະດູກ ແລະ ຜິວຫນັງຂອງສິ່ງທີ່ມີຊີວິດ.
ໃນຮ່າງກາຍເຮົາມີໂປຣຕີນຄອລລາເຈນຢູ່ເຖິງ 1 ໃນ 3 ຫລື ປະມານ 33%. ໃນນັ້ນ 70% ຂອງຈຳນວນຄອລລາເຈນທັງຫມົດແມ່ນເປັນສ່ວນປະກອບຂອງຜິວຫນັງ, ຮອງລົງມາແມ່ນມີຢູ່ໃນແຂ້ວ, ກະດູກ, ຂໍ້ຕໍ່, ເສັ້ນເອັນ, ຂົນ, ເສັ້ນຜົມ ແລະ ຫລອດເລືອດ.
ຄອລລາເຈນມີໂຄງສ້າງເປັນຕາຫນ່າງຫນາແຫນ້ນຂະຫນາດນ້ອຍຫລາຍ, ມີຄວາມແຂງແຮງ ແລະ ຢືດຢຸ່ນ ມີລັກສະນະເປັນກຽວພັນກັນ ແລະ ເປັນຕົວເຊື່ອມອະໄວຍະວະຕ່າງໆກັບກະດູກ ແລະ ເຮັດຫນ້າທີ່ເປັນໂຄງສ້າງຫລັກຂອງຜິວຫນັງ ແລະ ກະດູກ.
ຄອລລາເຈນຈະຖືກຜະລິດຫລາຍຂຶ້ນເມື່ອເຮົາອາຍຸຍັງນ້ອຍ ແລະ ຈະເລີ້ມຫລຸດການຜະລິດຄອລລາເຈນໃຫມ່ທົດແທນໄດ້ຫນ້ອຍລົງໄປເລື້ອຍໆເມື່ອມີອາຍຸຮອດ 25 ປີ, ແຕ່ນັ້ນບໍ່ແມ່ນສາເຫດດຽວທີ່ເຮັດໃຫ້ປະສິດທິພາບໃນການສ້າງຄອລລາເຈນຂອງເຮົາຫລຸດລົງ ພຶດຕິກຳການບໍລິໂພກອາຫານ, ການໃຊ້ຊີວິດ ແລະ ລັງສີ UV ກໍ່ຍັງມີສ່ວນເຮັດໃຫ້ປະລິມານການຜະລິດຄອລລາເຈນຫລຸດລົງໄດ້ອີກດ້ວຍ.
ຊຶ່ງເມື່ອປະລິມານຄອລລາເຈນຫລຸດລົງກໍ່ຈະສົ່ງຜົນໃຫ້ເກີດຄວາມປ່ຽນແປງຕ່າງໆກັບຜິວພັນເຊັ່ນ ຜິວພັນຂາດຄວາມກະຊັບ, ຍ່ອນຍານ, ເກີດຮອຍ, ຫມອງຄໍ້າ, ກະດູກ ແລະ ຂໍ້ຕໍ່ເສື່ອມ ເກີດສຽງດັງ ເປັນຕົ້ນ. ເມື່ອຮ່າງກາຍບໍ່ສາມາດຜະລິດຄອລລາເຈນໃຫມ່ໄດ້ທັນຕາມການສູນເສຍຂອງຮ່າງກາຍ ເຮົາຈຶ່ງຈຳເປັນຕ້ອງຮັບປະທານຄອລລາເຈນເສີມເພື່ອທົດແທນຄອລລາເຈນທີ່ສູນເສຍໄປຕາມທຳມະຊາດ.
ໂດຍທົ່ວໄປຄອລລາເຈນຈະບໍ່ສາມາດຮັບປະທານໂດຍກົງໄດ້ ເພາະມີຂະຫນາດ ແລະ ຄວາມຫນາແນ້ນສູງຫລາຍຈຶ່ງດູດຊຶມໄດ້ຍາກ ຈຶ່ງຈຳເປັນຕ້ອງຜ່ານຂະບວນການແປຮູບໃຫ້ມີຂະຫນາດນ້ອຍເພື່ອໃຫ້ຮ່າງກາຍດູດຊຶມໄດ້ງ່າຍ.
ອາຫານຊ່ວຍການຜະລິດຄອລລາເຈນ
ນອກຈາກຄອລລາເຈນທີ່ຮ່າງກາຍຜະລິດຂຶ້ນເອງ ຫລື ຄອລລາເຈນໃນຮູບແບບຮັບປະທານແລ້ວ, ຍັງມີຄອລລາເຈນທີ່ມາຈາກແຫລ່ງທຳມະຊາດອື່ນໆ ຫລື ຮັບປະທານຄຽງຄູ່ກັບຄອລລາເຈນເພື່ອໃຫ້ເກີດປະສິດທິພາບສູງສຸດເຊັ່ນ:
- ວິດຕາມິນ C ໃນຫມາກໄມ້: Strawberry, Kiwi, Acerola Cherry.
- ວິດຕາມິນ C ໃນຜັກ: ຜັກຫົມ, ຫມາກນາວ.
- ທາດເຫລັກ: ຕັບງົວ, ປາຊາດີນຕາກແຫ້ງ.
- ວິດຕາມິນ A: ຫມາກອຶ, ຫົວກາຣົດ.
- ແຄລຊ້ຽມ ແລະ ວິດຕາມິນ D.
ຄວນດື່ມນໍ້າຫລາຍໆເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ການດູດຊຶມໄດ້ດີຂຶ້ນ.
ປະໂຫຍດຂອງໂຄນະຢູກິ ຄອລລາເຈນ Konayuki Collagen ຈາກຍີ່ປຸ່ນ
Konayuki Collagen ເປັນຄອລລາເຈນຄຸນນະພາບສູງທີ່ຜະລິດມາຈາກຜິວຫມູ (ຟາມໃນປະເທດຍີ່ປຸ່ນ 100%) ດີກວ່າຄອລລາເຈນຈາກປາ 50 ເທົ່າ ສະກັດເອົາແຕ່ຄຸນຄ່າຂອງຄອລລາເຈນບໍລິສຸດເທົ່ານັ້ນ ບໍ່ມີໄຂມັນ ແລະ ບໍ່ມີສານປຸງແຕ່ງ. ດ້ວຍເທັກໂນໂລຊີໃຫມ່ລ້າສຸດເຮັດໃຫ້ໄດ້ໂມເລກຸນນ້ອຍກວ່ານາໂນເທັກໂນໂລຊີທົ່ວໄປ ຊຶ່ງເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍສາມາດດູດຊຶມໄດ້ໄວທີ່ສຸດ ເນື່ອງຈາກຫມູມີໂຄໂມໂຊມທີ່ໃກ້ຄຽງກັບມະນຸດ.
- ຊ່ວຍເສີມສ້າງກະດູກໃຫ້ແຂງແຮງ ປ້ອງກັນພະຍາດກະດູກຜ່ອຍ ຊ່ວຍປັບສົມດຸນນໍ້າຫລໍ່ລ້ຽງຂໍ້ຕໍ່ຕາມຮ່າງກາຍ.
- ຊ່ວຍຟື້ນຟູສຸຂະພາບຜິວ ເພີ່ມຄວາມຢືດຢຸ່ນ ແລະ ຄວາມຊຸ່ມຊື່ນໃຫ້ແກ່ຜິວ.
- ຊ່ວຍໃຫ້ຜິວພັນຂາວສົດໃສ ຊ່ວຍລຶບຮອຍຫ່ຽວ ແລະ ຝ້າ ໃຫ້ຈາງລົງ.
- ຄືນຄວາມອ່ອນເຍົາໃນເວລາອັນໄວ ຢັບຢັ້ງການເກີດຮອຍຫ່ຽວ ຊ່ວຍບຳລຸງຜິວ.
- ກະຕຸ້ນໃຫ້ເກີດການສ້າງເມັດເລືອດ ເພີ່ມຄວາມແຂງແຮງໃຫ້ຜະຫນັງຫລອດເລືອດ ແລະ ເນື້ອເຢື່ອອື່ນໆຕາມຮ່າງກາຍ.
- ຊ່ວຍບຳລຸງເສັ້ນຜົມ, ເລັບ, ເຫືອກ ແລະ ປົວຄວາມຜິດປົກກະຕິຂອງເສັ້ນປະສາດ.
- ຊ່ວຍບຳລຸງສາຍຕາ ແລະ ຫລຸດຄວາມອ່ອນເພຍຂອງສາຍຕາ.
ວິທີກິນ
ກິນຄັ້ງລະ 5g – 10g ຕໍ່ມື້ ສາມາດປະສົມກິນໃສ່ນໍ້າລ້າ ຫລື ນໍ້າຫມາກໄມ້ ແລະ ປະສົມໃສ່ອາຫານກໍ່ໄດ້, ກິນງ່າຍ ແລະ ບໍ່ຄາວ.
Leave a Reply